🎥 | Van Aanholt knalt Crystal Palace naar 1e zege van 2020

admin • 19:43, 22-02-2020 / Laatste Update: 23:33, 08-01-2024

Patrick van Aanholt heeft zijn waarde voor Crystal Palace nog maar eens een keer bewezen. Met een rake vrije trap leverde hij The Eagles in de belangrijke thuiswedstrijd met Newcastle United 3 punten op: 1-0. Anwar El-Ghazi viel uit bij de nederlaag van Aston Villa in Southampton, het Bournemouth van Nathan Aké en Arnaut Danjuma Groeneveld verloor dik (3-0) op bezoek bij Burnley. Davy Pröpper speelde met Brighton met 1-1 gelijk tegen Sheffield United.

Fans van Crystal Palace waren wel weer eens toe aan een overwinning, iets wat ze sinds de jaarwisseling al niet meer gelukt was. Zaterdag mochten ze dankzij Van Aanholt weer eens juichen. Vlak voor rust knalde de Nederlandse linksback een vrije trap in de verre hoek achter Newcastle United-doelman Dubravka, wat Selhurst Park deed ontploffen. Bij die ene goal bleef het, waardoor Palace over de tegenstander heen wipte op de ranglijst.

Blessure

Onder aan de ranglijst kwamen een aantal andere Nederlandse collega's van Van Aanholt in actie. Anwar El-Ghazi moest na 25 minuten de wedstrijd tegen Southampton staken. De aanvaller van Aston Villa moest met een blessure aan het hoofd het veld verlaten. Op dat moment stond het al 1-0 voor de thuisploeg dankzij Shane Long. De nummer 17 van de Premier League kon de 3e opeenvolgende nederlaag daarna niet meer voorkomen, zeker niet meer toen het in de 95e minuut 2-0 werd door Stuart Armstrong.

Geen Nederlanders in actie

Bij de andere degradatiekandidaat, Bournemouth, reisde Nathan Aké ondanks een lichte hoofdblessure mee naar Burnley. Arnaut Danjuma Groeneveld ontbrak opnieuw vanwege een kwetsuur aan de enkel. Pas na rust sloeg Burnley in iets meer dan een kwartier 2keer toe, via Matej Vydra en, na een door de VAR teruggedraaide goal vanwege opnieuw hands, ook via Jay Rodriguez. Linkshalf Dwight McNeil maakte er enkele minuten voor tijd ook nog 3-0 van.

Nummer 6 Sheffield United liep door met 1-1 gelijk te spelen tegen het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper een puntje in op Tottenham Hotspur, dat met Steven Bergwijn verloor van Chelsea.