Van Aanholt valt uit bij verliezend Palace, ManU sloopt Fulham en doet Burnley groot plezier

Martijn Baars • 18:59, 08-12-2018 / Laatste Update: 16:31, 07-01-2024

Zaterdagmiddag stonden er lekker wat wedstrijden in de Premier League op het programma, waar eerder op de dag Liverpool al makkelijk won van AFC Bournemouth, 0-4.

West Ham United - Crystal Palace

De wedstrijd tussen de nummer 13 en de nummer 15 van de competitie begon goed voor Palace, nadat McArthur in de 6de minuut al 0-1 maakte. Pas 42 minuten later had West Ham een antwoord en maakte Carroll gelijk. Een domper voor Palace waar Patrick van Aanholt in de basis begon.

Dat drama werd nog groter toen de Nederlander in de 55ste minuut van het veld moest met een blessure. Want in de 10 minuten daarna maakten Javier Hernandez en Felipe Anderson 2 doelpunten, waardoor Palace een goede afloop wel kon vergeten, 3-1. Toch kon Palace nog even hopen op een punt toen uitgerekend de vervanger van Van Aanholt in de 76ste minuut nog 3-2 maakte, maar verder werd er niet meer gescoord.

Manchester United - Fulham

De nummer laatst van de Premier League, Fulham, kwam vol goede moed naar Manchester United in de hoop een puntje te smokkelen. Die hoop kon al snel opgeborgen worden toen Young in de 13e minuut al scoorde.

Tekst loopt door onder de video.

Nog in de eerste helft maakte United nog 2 doelpunten. In de 28ste minuut scoorde Mata op aangeven van Rashford en in de 42ste minuut scoorde Lukaku op aangeven van Mata.

In de 2e helft knokte Fulham zich een beetje terug in de wedstrijd, wat in de 67ste minuut resulteerde in een doelpunt van Kamara. Heel even had Fulham weer hoop, maar een minuut later pakte Zambo Anguissa al zijn 2e geel waardoor Fulham het met 10 spelers af moest maken.

De man meer situatie kwam goed uit voor United dat in de 82ste minuut via Rashford ook de 4-1 maakte.

Burnley - Brighton & Hove Albion

Ondertussen speelde Burnley tegen Brighton. Burnley is 1 na laatste in de competitie en heeft evenveel punten als Southampton en Fulham. Brighton staat 10e in de competitie en kan naar boven, maar moet ook nog naar beneden kijken.

De club van Davy Pröpper, die de hele wedstrijd in het veld stond, liet echter weinig zien en schoot in de hele wedstrijd niet 1 keer op doel. Burnley, greep wel zijn kans en maakte in de 40ste minuut 1-0 dankzij Tarkowski. Dat bleek het winnende doelpunt, waardoor Burnley voor even van de degradatieplek af is.

Arsenal - Huddersfield Town

Arsenal lijkt helemaal terug te zijn in de top en was veel sterker dan Huddersfield Town. Toch duurde het tot de 83ste minuut tot de 1-0 werd gemaakt door Torreira op aangeven van Aubameyang, 1-0. Daar bleef het bij en Arsenal staat door deze overwinning voor even op de 3e plek.

Cardiff City - Southampton

Het gaat niet zo lekker bij Southampton dat ergens onderin de Premier League bungelt. Ook nu ging het weer fout en werd er 1-0 verloren na een doelpunt van Paterson in de 74ste minuut.