AC Milan blijft lekker meedraaien in de top van de Serie A dankzij scorende newbies

10 februari 2019

Getty Images

AC Milan heeft in eigen huis weer goede zaken gedaan door met 3-0 te winnen van Cagliari. De ploeg van Gennaro Gattuso blijft daardoor lekker meedoen in de top van de Serie A.


De nieuwelingen waren weer lekker op dreef bij de thuisploeg. Superspits Krzysztof Piątek, die bij Genoa al aan de lopende band scoorde, weet ook bij Milan al lekker het net te vinden. In zijn vorige duels was hij al trefzeker en ook tegen Cagliari haalde hij weer succesvol de trekker over. Hij tekende voor de 3-0.

Eerder schoot Lucas Paquetá al zijn 1e binnen voor Milan. Leuk feitje: de Braziliaan is pas de 1e scorende Braziliaanse middenvelder sinds Kaká in 2014. De 1-0 kwam op naam van Cagliari-verdediger Luca Ceppitelli, die de bal achter z'n eigen keeper werkte. AC Milan-keeper Donnarruma speelde weer een puike wedstrijd en zorgde er zo voor dat Milan's zege niet in gevaar kwam, al had Milan sowieso weinig te vrezen van de eilanders. Cagliari werd zaterdag namelijk geplaagd door boze boeren, waardoor de selectie de vlucht naar Milaan miste en zo een lekkere voorbereiding op hun buik konden schrijven.

Lekker bovenaan
Door de overwinning stijgt AC Milan over AS Roma heen op de ranglijst. Het staat nu 4e met 39 punten, 1 meer dan de nummers 5 (Atalanta), 6 (AS Roma) en 7 (Lazio). Het gat met aartsrivaal en nummer 3 Inter bedraagt maar 4 puntjes.