AC Milan en Internazionale beginnen sterk aan nieuw seizoen

AFP

admin • 01:01, 21-08-2017 / Laatste Update: 04:45, 07-01-2024

AC Milan en Internazionale zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. De clubs uit Milaan wonnen zondagavond allebei met 3-0. AC Milan deed dit op bezoek bij Crotone, Internazionale in eigen stadion tegen Fiorentina.

AC Milan werd vorig seizoen nog 6de, Internazionale slechts 7de. Dit seizoen willen beide ploegen weer mee gaan strijden om de prijzen in Italië. Vooral AC Milan smeet in de zomer flink met geld en kocht bijvoorbeeld Leonardo Bonucci voor 40 miljoen weg bij kampioen Juventus.

Milan

Door een benutte strafschop van de Ivoriaanse middenvelder Franck Yannick Kessie (overgekomen van Atalanta Bergamo) kwam Milan al na 6 minuten op voorsprong bij Crotone. Federico Ceccherini kreeg voor zijn overtreding in het strafschopgebied een rode kaart, waardoor Crotone vrijwel de hele wedstrijd met 10 man moest spelen. Na de openingstreffer van Kessie scoorden ook de 19-jarige spits Patrick Cutrone en Suso al snel, waarmee de eindstand van 0-3 al na 24 minuten op het scorebord stond in Stadio Ezio Scida in Crotone.

Inter

Internazionale won in Stadio Giuseppe Meazza met 3-0 van Fiorentina, dat deze zomer flink wat belangrijke spelers zag vertrekken naar concurrenten in de Serie A. Ook Internazionale kwam al na 6 minuten op voorsprong door een rake strafschop, binnengeschoten door de Argentijnse aanvoerder Mauro Icardi. Hij maakte na een kwartier spelen ook de 2-0, waarna de Kroatische vleugelspeler Ivan Perisic kort voor tijd voor de 3-0 eindstand zorgde.