AC Milan pas in de slotfase langs hekkensluiter Crotone

ProShots

admin • 15:45, 04-12-2016 / Laatste Update: 13:15, 12-12-2023

AC Milan is bezig aan een prima seizoen. Zondag werd ook Crotone aan de kant gezet, al koste dat de nodige moeite. Het nietige clubje uit Zuid-Italië bezweek pas in de 86ste minuut.

In het San Siro kwam Crotone brutaal op voorsprong. Falcinelli zette de bezoekers na ruim 20 minuten spelen op voorsprong. Dat bracht Milan nog niet meteen in de problemen, maar duidelijk was wel dat de nummer laatst het wel best vond. Het gooide de boel dicht, waardoor de kansen spaarzaam waren.

Lapadula

AC Milan kwam vlak voor rust toch langszij. Mario Pasalic werkte de 1-1 binnen. Lange tijd leek dat ook de eindstand te worden, maar 4 minuten voor het eindsignaal werkte Gianluca Lapadula de bal binnen. De 26-jarige spits, die in de basis starte, werd daarmee de matchwinner voor de Rossoneri.

Door de overwinning houdt Milan de aansluiting bij de top van de Serie A. De grootmacht pakte 16 punten in de laatste 6 wedstrijden en heeft slechts 4 punten achterstand op koploper Juventus.

AS Roma en Lazio kunnen vanmiddag dichterbij komen. Zij vechten vanaf 15.00 tegen elkaar in de Derby della Capitale.