AC Milan zit in een dip en speelt wéér gelijk

Pro Shots / Action Images

admin • 15:41, 30-12-2017 / Laatste Update: 14:10, 12-12-2023

AC Milan heeft voor het 3e competitieduel op rij niet kunnen winnen. De uitwedstrijd bij subtopper Fiorentina eindigde in een 1-1 gelijkspel.

AC Milan won afgelopen woensdagavond in de kwartfinale van de Coppa Italia na verlenging nog met 1-0 van rivaal Internazionale. Ze reisde dus met vertrouwen af naar Florence. In de 1e helft waren er weinig kansen voor beide teams en ook na rust gaven de ploegen elkaar weinig ruimte, maar in de 70ste minuut kwam de wedstrijd toch nog los.

Gelijkspel

Giovanni Simeone, de 22-jarige zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone, bracht Fiorentina in de 79ste op voorsprong. Heel lang kon La Viola niet van die voorsprong genieten, want 3 minuten later schoot de Turkse spelmaker Hakan Çalhanoğlu al de 1-1 binnen namens AC Milan. Daar bleef het bij, waardoor AC Milan met 25 punten voorlopig 9e blijft in de Serie A. Fiorentina (27 punten) staat op een 6e plaats, al is het gat naar nummer 5 Lazio liefst negen punten.