Adebayor zag transfer naar Lyon niet doorgaan door sigaretten en whiskey

19 september 2016

Pro Shots
Adebayor op gods advies niet naar Villa of West Ham

Emmanuel Adebayor zit sinds deze zomer zonder club nadat zijn contract bij Crystal Palace niet verlengd werd. Dit hoefde niet lang te duren, want Olympique Lyon wilde de spits graag aan de selectie toevoegen. Dit ging op een wel heel vreemde manier niet door, zo verklaart Lyon-trainer Bruno Gensio.


Whiskey
"Ja, we wilden Adebayor graag hebben, dus spraken we af in een café in Lyon voor onderhandelingen. Toen we daar aan kwamen, vroeg hij om een shot whiskey in zijn koffie en had hij een sigaret in zijn mond", aldus Gensio tegenover Football France.

Helikopter
"Maargoed, we hebben het wel over een speler die bij clubs als Arsenal, Manchester City en Real Madrid heeft gespeeld, dus we wouden nog wel naar hem luisteren. Maar bij de onderhandeling vroeg hij voor een helikopter om hem elke dag naar de training te brengen en een villa met zwembad met uitzicht op Corsisca."

10
"En als klap op de vuurpijl wilde hij het shirt met rugnummer 10, terwijl we hem nummer 9 konden bieden. Maar nummer 10 is van onze sterspeler Alexandre Lacazette, dus op dat moment zeiden we: dag dag Manu."