Aduriz verdient een standbeeld in Bilbao na 5(!) goals in Europa League-duel

EPA

Martijn Baars • 22:09, 03-11-2016 / Laatste Update: 22:29, 05-01-2024

Aritz Aduriz, sommige Nederlandse voetbalfans kennen hem alleen van zijn goals tegen AZ vorig jaar. Maar na donderdagavond is hij in heel de wereld een bekende voetballer. De Spaanse spits maakte voor Athletic de Bilbao liefst 5 goals in de Europa League-wedstrijd tegen KRC Genk. Hij moet dus maar een standbeeld krijgen, vinden wij!

Loepzuivere hattrick

Hij maakte voor rust al een loepzuivere hattrick. De ruststand was dankzij hem daardoor 3-1, nadat Leon Bailey voor de Belgen iets terug deed. In de 50e minuut werd het zelfs nog spannend toen Onyinye Ndidi de 3-2 voor Genk maakte.

Blessuretijd

Maar Aduriz, die ook gespeeld heeft voor Valencia, killde de spanning een kwartier voor tijd door de 4-2 te maken. Hij maakte ook de laatste treffer. De 5-3 viel diep in blessuretijd. Tussendoor scoorde Tino-Sven Susic de laatste Belgische treffer.

Introducing the first man to ever score FIVE goals in a #UEL match... Aritz Aduriz! 👏👏👏👏👏 pic.twitter.com/2RwuSqyCkm