Advocaat en Fenerbahçe verslikken zich in Bursaspor

Trevor Wagener • 23:28, 11-09-2016 / Laatste Update: 12:24, 12-12-2023

Trainer Dick Advocaat wacht in de Turkse competitie met zijn nieuwe club Fenerbahçe nog op zijn eerste zege. De thuiswedstrijd tegen Bursaspor leverde de tweede nederlaag op: 0-1. Met slechts één punt uit drie duels is 'Fener' zwak gestart in eigen land.

Bursaspor, met Joshua John (ex-Sparta en ex-FC Twente) in het basisteam, kwam in de 34ste minuut door een doelpunt van Pablo Batalla op voorsprong. Wat Fenerbahçe, met Gregory van der Wiel en de debuterende Jeremain Lens in de opstelling, daarna ook probeerde, de gelijkmaker wilde niet vallen.

Europa League

Ook Robin van Persie, die opnieuw op de bank moest beginnen, kon in de tweede helft als invaller niet voor een treffer zorgen. Onder leiding van Advocaat plaatste Fenerbahçe zich vorige maand wel voor de groepsfase van de Europa League. Daarin is onder meer Feyenoord de tegenstander. De Turkse topclub begint komende donderdag met een uitduel bij Zorya Luhansk.

Galatasaray speelt gelijk

Galatasaray, met Wesley Sneijder de hele wedstrijd in actie, speelde zaterdag gelijk bij Kayserispor (1-1). Middenvelder Nigel de Jong debuteerde bij 'Gala' als invaller.