Afschuwelijk! 3 doden en veel gewonden bij voetbalrellen in Honduras (video)

18 augustus 2019

Bij gevechten tussen rivaliserende voetbalsupporters in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa zijn minstens drie mensen overleden en 10 anderen gewond geraakt. Dat melden lokale media.


Schot- en steekwonden
De rellen begonnen nadat de spelersbus van de club Motagua buiten het nationale stadion werd aangevallen door fans van Olimpia, meldde de politie. 3 spelers van Motagua kregen medische hulp na de aanval op de bus.

7 mensen, onder wie 3 minderjarigen liggen nog in een ziekenhuis. 3 van de gewonden verkeren in kritieke toestand. Een persoon die 3 vuurwapens op zak had, is gearresteerd door de politie. De 3 doden kwamen om het leven door schot- en steekwonden.

Chaos
De wedstrijd tussen Club Olimpia Deportivo en Futbol Club Motagua werd niet meer gespeeld. In het stadion ontstond chaos en de fans kwamen het veld op toen bekend werd dat de wedstrijd niet doorging.

Voetbalclub Motugua laat via Twitter van zich horen. De club heeft foto's van de aangevallen bus en spelers getwitterd. Op de beelden is te zien hoe enkele voetballers in het ziekenhuis worden behandeld. Ook zijn ingegooide ramen van de spelersbus te zien. Motugua roept de autoriteiten de aanvallers - volgens de club leden van de harde kern van het rivaliserende Olimpia - te straffen.