Ai! Bosz debuteert bij Leverkusen met onterechte verliespartij in eigen huis

BSR/Soccrates

admin • 18:27, 19-01-2019 / Laatste Update: 18:03, 07-01-2024

Peter Bosz heeft zaterdagmiddag zijn debuut gemaakt bij Bayer Leverkusen. De 55-jarige manager zag zijn ploeg wel meer kansen creëren dan tegenstander Borussia Mönchengladbach, maar het lukte zijn ploeg niet om de gewenste 3 punten binnen te slepen.

De ploeg van Bosz speelde niet eens een slechte 1e helft, maar ging toch met een 0-1 achterstand op het scorebord de rust in. Alassane Pléa schoot een goed uitgespeelde aanval van Gladbach strak, diagonaal binnen. En bij die 0-1 bleef het ook in de 2e helft.

Statistieken voor Leverkusen

Jammer genoeg voor Bosz win je een voetbalwedstrijd niet op basis van statistieken. Leverkusen had 65% balbezit en was een stuk gevaarlijker dan Mönchengladbach. De thuisploeg in de BayArena kopte en schoot 10 keer op doel! De bezoekers kwamen niet verder dan 3 pogingen op doel, maar wisten 1 van die kansjes wel knap te verzilveren.

Middenmoot Bundesliga

Voorlopig blijft Bayer Leverkusen op 24 punten in de Bundesliga staan. Door de 0-1 winst van Werder Bremen op Hannover 96, zakt de ploeg van Bosz naar de 10e plek. Op de 9e plek staat Hertha BSC, dat ook 24 punten heeft.