Ajax als nummer 2 door in Champions League na bizar gelijkspel tegen Bayern (video's)

ProShots

Sjors Tanis • 23:56, 12-12-2018 / Laatste Update: 22:40, 04-01-2024

Het is Ajax niet gelukt de groepswinst te pakken in Groep E van de Champions League. In eigen huis moest worden gewonnen van Bayern München, maar dat lukte de Amsterdammers na een prachtig spektakelstuk niet: 3-3.

Ajax was al door in de belangrijkste Europese competitie, maar zal als nummer 2 van de groep de loting ingaan voor de 8e finales. De kans op een sterkere tegenstander is daardoor groter.

In problemen voor pauze

In Amsterdam had Bayern voor rust het betere van het spel. Lang duurde het dan ook niet voordat de 0-1 viel: Robert Lewandowski maakte na 13 minuten de openingstreffer en ook daarna bleven de Duitsers sterker dan Ajax voor rust. Het stond na 45 minuten echter 'slechts' 0-1.

(Tekst gaat verder onder de foto en video)

Check hier de goal van Robert Lewandowski:

Als nummer 2 naar laatste 16

2 keer scoren was voor Ajax de opdracht na rust om de 1e plek in de groep nog over te nemen van Bayern. De Amsterdammers speelden na de pauze wel sterker dan voor rust en scoorden ook via Dusan Tadic: 1-1. De Serviër kon makkelijk binnen tikken na een perfecte lage voorzet van Donny van de Beek. Ajax wilde doorpakken, maar een rode kaart van verdediger Maximilian Wöber gooide roet in het eten. Ook Bayern-speler Thomas Müller moest in de slotfase van het veld met een rode kaart en dat hielp de Amsterdammers.

(Tekst gaat verder onder de video)

Check hier de 1-1 van Dusan Tadic:

2 strafschoppen

Want Ajax kon door de 10 tegen 10-situatie meer gevaar brengen. En 8 minuten voor tijd was het zelfs 2-1: Dusan Tadic benutte een strafschop na een overtreding op invaller Kasper Dolberg en schoot Ajax op voorsprong. 5 minuten later kreeg echter ook Bayern een pingel: 2-2 door Lewandowski. In blessuretijd werd het ook nog 2-3 voor Bayern door Kingsley Coman, maar deze gekke wedstrijd werd nog gekker door de late 3-3 van Nicolas Tagliafico. Daar bleef het echter bij.

Door het gelijkspel gaat Bayern als groepswinnaar door naar de laatste 16 van de Champions League. Ajax mag voor de 1e keer in 13 jaar naar de 8e finales van het miljardenbal.

(Tekst gaat verder onder de video's en foto's)

Check hier de 2-1 vanaf 11 meter van Dusan Tadic

En check hier de 2-2 (strafschop Lewandowski) en 2-3 (Coman) van Bayern:

Benfica wint laat van AEK

In de andere wedstrijd van Groep E, die tussen Benfica en AEK Athene, stond niks meer dan de eer op het spel. Dat was te merken, want er viel weinig te genieten in Portugal. Er viel lange tijd zelfs geen enkel doelpunt, tot Grimaldo 2 minuten voor tijd Benfica naar de zege schoot. Dat betekende dat AEK zonder punten roemloos laatste wordt. Benfica gaat als nummer 3 in de groep door naar de knockout-fase van de Europa League.