🎥 | Ajax-kwelgeest Chelsea boekt zuinige zege op Crystal Palace

Trevor Wagener • 16:24, 09-11-2019 / Laatste Update: 19:21, 04-01-2024

Chelsea heeft, daags na de gekke Champions League-wedstrijd tegen Ajax (4-4) gewonnen in de Premier League. Op eigen veld werd Crystal Palace verslagen: 2-0.

Erg gemakkelijk ging dat niet. In de 1e helft leunde Palace achteruit en zocht Chelsea de aanval. Er werden weinig supergrote kansen gecreëerd en dus moest de ploeg vans Frank Lampard in de 2e helft aan de bak.

Slammy Tammy

Dat deden The Blues dan ook met succes. In de 52ste minuut opende Tammy Abraham, met zijn 10e competitiegoal van het seizoen, de score. Hierna waren onder andere Mason Mount en Christian Pulisic dichtbij de 2e treffer, maar die viel pas 10 minuten voor tijd.

Pulisic zorgde uiteindelijk voor de beslissing en bepaalde met zijn goal de wedstrijd. Door deze zege kwam Chelsea op 26 punten uit 12 wedstrijden. Hierdoor staat het 2e achter Liverpool, dat net als concurrent Manchester City later dit weekend in actie komt.