Ajax-talenten vliegen uit startblokken in Youth League: Lille gesloopt in 1e helft

BSR

Sjors Tanis • 17:55, 17-09-2019 / Laatste Update: 20:12, 04-01-2024

Ajax Onder 19 is uitstekend begonnen aan de UEFA Youth League, de Champions League voor jeugdteams. De ploeg van trainer John Heitinga won met 4-0 van Lille OSC en dat was vooral te danken aan 3 treffers voor de pauze.

Vanavond om 21.00 uur speelt het 'grote' Ajax in de 'echte' Champions League tegen Lille.

'Jantje' binnen 36 minuten

De talenten van Ajax hadden de buit eigenlijk al na de 1e helft binnen. Na 4 minuten was het 1-0 op De Toekomst, toen Youri Regeer voor de openingstreffer tekende. Een kwartier later maakte toptalent Naci Ünüvar de 2-0 en Sontje Hansen wist in de 36ste minuut de 3-0 te scoren. Daardoor had Ajax Onder 19 de zege zo goed als binnen en dat na slechts 1 helft.

Geen goals na pauze

Ook na de rust waren de talenten van Ajax sterker dan de Franse tegenstander, maar het verschil was zeker niet zo groot als voor de pauze. De Amsterdammers maakten in blessuretijd nog de 4e treffer via de 16-jarige Christian Rasmussen. Ajax Onder 19 kent dus een makkelijke 1e speelronde in de Youth League. Een minpuntje was het geblesseerd uitvallen van doelpuntenmaker Sontje Hansen.

In de andere wedstrijd van de groep speelden Chelsea en Valencia met 3-3 gelijk.