Al Nassr-speler Luiz Gustavo ziet ook nadelen aan de komst van Cristiano Ronaldo

6 februari 2023

AFP

Luiz Gustavo is enorm lovend over Cristiano Ronaldo. De 2 zijn sinds deze winter teamgenoten bij Al-Nassr. Gustavo, die voor clubs als Wolfsburg en Bayern München speelde, ziet dat er met Ronaldo een ultieme prof is bijgekomen. "Het voordeel voor ons team is dat we elke dag van hem leren. Hij beschikt over geweldige technische en fysieke kwaliteiten."


Maar zijn komst heeft ook nadelen, aldus de Braziliaanse middenvelder. Tegen RT Arabic zegt de 35-jarig Gustavo dat tegenstanders veel meer hun best doen tegen Al-Nassr, sinds de komst van Ronaldo. "De aanwezigheid van Cristiano geeft onze rivalen meer stimulans om de koploper te verslaan. Het maakt onze wedstrijden moeilijker. De tegenstanders proberen hun best tegen hem te doen. Cristiano motiveert iedereen."

Penalty
Afgelopen weekend maakte Ronaldo zijn eerste officiële treffer namens Al-Nassr. De 38-jarige aanvaller wist een penalty te benutten in de blessuretijd. Genoeg voor de overwinning was tegen middenmoter Al Fateh was het echter niet. Al-Nassr staat nog wel bovenaan in de Saudi Pro League.