Alaves geeft, ondanks goal John Guidetti, 2-0 voorsprong uit handen tegen Valladolid

EPA

Martijn Baars • 10:45, 20-04-2019 / Laatste Update: 23:55, 07-01-2024

Deportivo Alaves had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door te winnen van Real Valladolid, maar het bleef steken op een 2-2 gelijkspel.

Alaves begon flitsend aan het duel met de laagvlieger uit La Liga. John Guidetti opende de score al na 4 minuten, nadat doelman Yoel Rodriguez een cruciale fout maakte en zijn uittrap verkeerde timede. De keeper schoot tegen de inglijdende Zweed aan: 1-0. Jony Rodriguez verdubbelde 20 minuten later de score.

Ünal doet Alaves pijn

Alaves op rozen, zo leek het, maar Valladolid knokte zich terug in de wedstrijd. Joaquin Fernandez maakte enkele minuten voor rust de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd zorgde ou FC Twente-spits Enes Ünal er met een benutte strafschop voor dat de thuisploeg voor de 5e maal op rij niet won: 2-2.

Voorronde Europa League

Door de remise kwam Alaves in punten gelijk met Athletic de Bilbao, de nummer 7. Die plek geeft aan het eind seizoen recht op een ticket voor de voorronde van de Europa League. Bilbao speelt zondag tegen Real Madrid.