Alavés legt Celta over de knie en neemt het in finale Copa del Rey op tegen Barça

admin • 23:54, 08-02-2017 / Laatste Update: 18:57, 08-01-2024

Deportivo Alavés is de ploeg die het in de finale van de Copa del Rey gaat opnemen tegen Barcelona. Alavés wist in de halve finale Celta de Vigo in eigen huis met 1-0 te verslaan.

Gelijkopgaande pot

In het begin van de wedstrijd nam Alavés het initiatief en toonden ze het beste veldspel. Toch was het Celta dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Alavés-doelman Fernando Pacheco was alert op een schot van Iago Aspas. Het eerste echte gevaar van de kant van Alavés kwam in de 20e minuut. Een vrije trap van Gomez Perez Ibai zeilde maar net over het doel van de Celta-doelman. In de eerste helft was het nog een keer Aspas die dichtbij een treffer was, maar ook zijn tweede inzet ging er niet in. Na een mooie steekpass schoot Aspas centimeters over de lat.

Mendez breekt de ban voor Alaves

Het tweede bedrijf leek identiek als de eerste. Alavés nam wederom het initiatief, maar toch was het weer Celta die de eerste grote kans kreeg. Ook bij deze kans was Aspas betrokken. De aanvaller stak met een geweldige pas Daniel Wass weg, die de bal van binnen de 16 net naast de rechterpaal schoot. Enkele minuten later kreeg Alavés nog twee kansjes snel achter elkaar, maar ontbrak het aan precisie. Dat was niet het geval in de 82e minuut toen Edgar Mendez voor Alavés raak schoot na een prachtige steekpass van Victor Camarasa.

Finale

Onder toeziend oog van ruim 19.000 toeschouwers was het Alavés die de partij winnend afsloot. De ploeg neemt het in de finale van de Copa del Rey op tegen Barça.