Alexis bezorgt Arsenal winst op Köln door héérlijke goal (video)

admin • 01:55, 15-09-2017 / Laatste Update: 09:50, 08-01-2024

De aanloop naar de wedstrijd van Arsenal tegen 1.FC Köln was een onrustige. Fans van de Duitse club bestormden het Emirates-stadium en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd een uur later dan gepland begon. Maar het was het uur wachten meer dan waard, want er werden een aantal geweldige doelpunten gemaakt. Arsenal won uiteindelijk met 3-1.

Wereldgoal

Het waren de Duitsers die vloeiend uit de startblokken kwamen. Jhon Cordoba schoot vanaf 40 meter geweldig raak, toen doelman Ospina eerst dacht het gevaar weggehaald te hebben. Köln speelde voor het eerst in 25 jaar weer Europees voetbal en leek goed op weg om een prima resultaat mee naar huis te nemen.

Gouden wissel

Maar daar dacht men bij Arsenal natuurlijk anders over. Sead Kolašinac werd vlak na rust ingebracht en slechts 3 minuten later was de linksback meteen trefzeker. Over een lekkere invalbeurt gesproken. Daarna ging Arsenal door en sloeg wonderkind Alexis Sanchez weer eens ouderwets toe. Met een heerlijke goal zette hij Arsenal op 2-1.

"Oh zo knap en oh zo mooi." 🙏🏼 #arskoe pic.twitter.com/lyAHYXMbcl

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 14 september 2017

Het werd daarna ook nog 3-1 via Hector Bellerin. Ook was er speeltuid ingeruimd voor Jack Wilshere. Hij maakte zijn laatste minuten in een Arsenal-shirt ruim 13 maanden geleden. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Bournemouth.