Algerije legt voor het eerst sinds 1990 beslag op Afrika Cup

AFP

admin • 01:00, 20-07-2019 / Laatste Update: 18:41, 05-01-2024

Algerije is kampioen van Afrika. In de finale van de Afrika Cup werd met 1-0 gewonnen van Senegal. Het doelpunt viel al in de 2de minuut, daarna werd niet meer gescoord.

Het is voor Algerije de 2e keer in de geschiedenis van het land dat de cup wordt gewonnen. In 1990 werd er gewonnen van Nigeria. Senegal, dat nu met lege handen achterblijft wacht nog altijd op een eerste Afrikaanse beker.

Het enige doelpunt van de wedstrijd belandde met enig geluk tegen de touwen. Het schot van Baghdad Bounedjah werd door Salif Sané van richting veranderd. De vervanger van de geschorste Kalidou Koulibaly zorgde er zo voor dat het enige doelpunt van de avond achter de doelman verdween.

Veel boeiender werd de finale niet, tot na 60 minuten spelen de bal op de stip werd gelegd en Senegal op gelijke hoogte kon komen. De VAR was het daar niet mee eens, waardoor de penalty ongedaan werd gemaakt. Daarna werd er dus niet meer gescoord.