Alle ogen gericht op Roma - Milan na nieuwe zege voor Inter

AFP

Brian Vesseur • 18:17, 28-02-2021 / Laatste Update: 22:28, 05-01-2024

Internazionale kende een makkelijke zondagmiddag tegen Genoa. Al na een halve minuut stond het 1-0, uiteindelijk werd het 3-0. Inter is de koploper van de Serie A. Romelu Lukaku, Matteo Darmian en Alexis Sánchez voor de thuisploeg.

Lukaku kwam al na 32 seconden tot scoren met een flinke uithaal. Dat was niet zijn snelste competitiedoelpunt in dit seizoen. Op 30 september 2020 trof de Belgische aanvaller doel na 26 seconden in de gewonnen uitwedstrijd tegen Benevento (2-5). Lukaku bracht zijn competitietotaal op 18 goals, 1 minder dan Cristiano Ronaldo van Juventus.

Bij Inter speelde verdediger Stefan de Vrij de gehele wedstrijd. Middenvelder Kevin Strootman keerde na de rust niet terug bij Genoa.

Stand

Op de ranglijst leidt Inter nu met 56 punten. Stadgenoot AC Milan staat op 49 punten. De nummer 2 komt zondagavond in actie bij AS Roma. Titelhouder Juventus bleef zaterdag bij Hellas Verona steken op 1-1. De nummer 3 heeft daardoor nu een achterstand van 10 punten op Inter, met nog wel een inhaalwedstrijd te spelen.