Allegri moet Ronaldo van de bank halen om niet te verliezen bij Atalanta (video’s)

26 december 2018

pro shots

Atalanta staat keurig in het rechterrijtje van de Serie A, maar toch lijkt het erop dat Massimiliano Allegri zijn tegenstander een klein beetje onderschatte. De trainer liet Cristiano Ronaldo rustig op de bank uitbuiken van zijn kerstdiner, maar moest daar op terugkomen toen de thuisploeg de leiding pakte.


Juve heeft alle 8 vorige wedstrijden gewonnen. Het lijkt er op dat de trainer dacht Ronaldo, Matuidi en Pjanic makkelijk kon winnen, maar dat liep even anders.

Dubbelklapper Zapata
De Oude Dame kwam na 2 minuten nog makkelijk op voorsprong door een eigen doelpunt van verdediger Berat Djimsiti, maar een dubbelslag van de bonkige afmaker Duván Zapata bracht Atalanta op voorsprong. Bij de 1e goal, in de 24e minuut, stond de Colombiaan met de rug naar het doel toen hij de bal kreeg. Zapata draaide snel weg bij Bonucci en stuurde de bal beheerst de hoek in.
Tekst loopt door onder de video's
Voorsprong voor Atalanta
Bij een corner van Atalanta, 10 minuten na rust, stond dezelfde Zapata op de goede plek om de bal in te koppen. Na die goal bracht Allegri Ronaldo en Pjanic in het veld.
Reddende kerstengel
Maar Juventus brak de hoop van Atalanta een kwartier voor het einde. Invaller Pjanic slingerde een corner in, via Chiellini kwam de bal bij de andere invaller Ronaldo. Die de bal op z'n Zapataans in het doel frommelde.
Nummer 2 Napoli moet vanavond met de topper tegen Inter in het spoor van Juve zien te blijven. Bij winst is het verschil tussen de 2 6 punten.