Allegri werd gepolst door Real, maar verkocht ze een dikke vette ‘nee’

13 juni 2018

Pro Shots / Action Images

Na het plotselinge vertrek van Zinedine Zidane bij Real Madrid hebben ze daar niet stil gezeten met het zoeken naar een opvolger. De inmiddels ex-bondscoach van de Spaanse nationale ploeg, Julen Lopetegui, wordt komend seizoen de hoofdtrainer. Schijnbaar hebben ze daarvoor ook in Italië rondgekeken naar een geschikte trainer.


Belletje naar Turijn
Massimiliano Allegri, trainer van Juventus, bevestigt namelijk dat hij is gevraagd om Real Madrid te gaan trainen na het opstappen van Zinedine Zidane bij die club. "Maar ik zei nee omdat ik mijn woord al had gegeven aan Juventus. Die afspraak stond al, dus heb ik Florentino Perez bedankt voor het aanbod", zei Allegri vandaag tegen Italiaanse media als La Gazetta Dello Sport.

Uiteindelijk stelde Real Madrid dinsdag Julen Lopetegui aan als trainer, die op dat moment bondscoach was van Spanje. De storm die daardoor ontstond, zorgde ervoor dat de Spaanse bond zich woensdag genoodzaakt zag om Lopetegui te ontslaan, op de vooravond van het WK. Technisch directeur van de bond, Fernando Hierro, is zijn opvolger. Hij heeft nog tot en met vrijdag 20.00 uur om zich voor te bereiden op zijn 1ste duel, dat met Portugal.