Amateurs weigeren verder te voetballen door te grote achterstand bij rust

admin • 22:32, 28-12-2019 / Laatste Update: 22:55, 04-01-2024

Op het 10de Engelse voetbalniveau is een wedstrijd in de Hellenic League Division One East na 45 minuten beëindigd omdat 1 van de ploegen er geen zin meer in door een te dikke achterstand.

Een amateurpotje van Abingdon Town tegen stadsgenoot Abingdon United is geëindigd op een wel heel vreemde manier. Abingdon Town gaf na 45 minuten voetballen gewoon op en kwam niet meer de kleedkamer uit. Althans, niet zoals het hoort in voetbaltenue. Ze waren er zó klaar mee, dat ze niet meer verder wilden voetballen.

8-0

Abingdon Town staat in de lokale competitie laatste met slechts 2 overwinningen. Dat rivaal Abingdon United 2de beloofde al niet veel goeds. Toen beide teams de kleedkamers opzochten in de rust stond het al 8-0! Toen vonden de mannen van Abingdon Town het wel welletjes en ze hadden geen zin in een grotere afstraffing. Dus stopten ze gewoon en is er niet meer verder gevoetbald.

Er wordt nog onderzocht wat de gevolgen zijn voor de opgevers van de wedstrijd, schrijft de BBC. De voorzitter van Abingdon Town heeft al laten weten 'extreem teleurgesteld' te zijn in deze afloop.