Amerika wint Gold Cup mede dankzij heerlijke vrije trap Altidore (video)

anp

admin • 09:03, 27-07-2017 / Laatste Update: 08:03, 05-01-2024

Amerika heeft voor eigen publiek de finale van de Gold Cup gewonnen. De ploeg versloeg Jamaica in de slotminuut met 2-1. Het is de 6e keer in de geschiedenis dat Amerika de Gold Cup omhoog mag houden.

De winnende treffer kwam vlak voor het einde van de reguliere speeltijd van de voet van Jordan Morris die een rebound knap langs de Jamaicaanse doelman schoot. In de 3 extra minuten speeltijd wist Jamaica het verlies niet meer te keren.

Altidore

De Amerikanen waren op slag van rust op een 1-0 voorsprong gekomen door een prachtig genomen vrije trap van oud AZ-spits Jozy Altidore in de linkerbovenhoek. Kort na rust maakte Je-Vaughn Watson de gelijkmaker voor Jamaica. Hij tikte een hoekschop van Kemar Lawrence knap binnen.

GOAL United States, @JozyAltidore No. 27 | @ussoccer @ItsTheJFF #GoldCup2017 pic.twitter.com/7QDscOMzUE