Anderlecht heeft Belgische titel voor het grijpen

Photo News

Brian Vesseur • 22:53, 23-04-2017 / Laatste Update: 01:10, 05-01-2024

Anderlecht heeft een forse stap richting het kampioenschap in de Belgische competitie gezet. De ploeg uit Brussel versloeg in het eigen Constant Vanden Stockstadion Club Brugge met 2-0. Na vier van de tien speelronden in play-off I heeft Anderlecht een voorsprong van acht punten op AA Gent en negen op Brugge.

De thuisploeg van coach René Weiler moest afgelopen donderdag nog diep gaan in de wedstrijd bij Manchester United in de Europa League. Dat duel verloren de Belgen in verlenging.

Tegen titelhouder Brugge stond Anderlecht al snel op voorsprong. Leander Dendoncker scoorde op aangeven van Yoeri Tielemans. Een klein kwartier later werd het 2-0 door Kara Mbodji. Nog voor rust moesten de bezoekers met tien man verder. Ruud Vormer, naast Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn in de basis bij Club, moest na een tweede gele kaart van het veld.