Anderlecht houdt Manchester United op gelijkspel in heenduel

admin • 01:02, 14-04-2017 / Laatste Update: 15:53, 05-01-2024

Het heenduel tussen Anderlecht en Manchester United is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De Belgen kwamen kort voor tijd op gelijke hoogte.

Manchester United kwam in het Constant Vanden Stockstadion na 37 minuten spelen op voorsprong via Henrikh Mkhitaryan. De Armeen tikte van dichtbij binnen in de rebound, nadat Anderlecht-doelman Ruben nog kon redden op een schot van Marcus Rashford.

Na rust was er nog een kans voor Mkhitaryan, maar deze keer ging zijn artistieke poging net naast het doel van Anderlecht. Ruben kon acht minuten voor tijd ook nog knap redden op een schot van de Fransman Paul Pogba, die nog altijd worstelt met zijn vorm bij Manchester United.

Kort voor tijd strafte Anderlecht de gemiste kansen van Manchester United genadeloos af. De 21-jarige middenvelder
Leander Dendoncker kopte knap binnen uit een mooie voorzet van linksback Ivan Obradovic.

Daley Blind bleef de hele wedstrijd op de bank bij Manchester United. Bij Anderlecht mocht Bram Nuytinck de hele wedstrijd Zlatan Ibrahimovic in de gaten houden.

De return in Manchester is volgende week donderdag. Voor Manchester United lijkt het winnen van de Europa League nog de enige manier om zich te kunnen plaatsen voor de Champions League volgend seizoen. De ploeg van José Mourinho staat momenteel op een vijfde plaats in de Premier League.