Anderlecht-verdediger nationale ploeg uitgetrapt na onthulling ‘fascistische tattoo’

29 november 2018

Pro Shots / Action Images

Ognjen Vranjes heeft in 48 uur tijd heel veel zooi over zich heen gehaald. De verdediger van Anderlecht postte tijdens AEK Athene - Ajax een nogal foute reactie op Instagram, gedurende de rellen in het stadion. Nu blijkt ook nog dat hij met een 'fascistische tattoo' rondloopt.


Genoeg reden voor de Bosnische voetbalbond om er een persbericht uit te gooien. Vranjes is vanaf nu niet meer welkom bij de Bosnische nationale ploeg. ''Hij heeft de reputatie van onze federatie en onze nationale ploeg geweld aangedaan met zijn ongepaste berichten en tatoeages'', luidt de verklaring van de bond op hun website.

Wat voor tattoo?
Het gaat om de tatoeage van Vranjes op zijn rechterbovenarm. Daar zou Momcilo Dujic te zien zijn. Wie? Ja, dat moesten wij ook even opzoeken. Dujic was de nazistische en fascistische leider van Servië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij werkte samen met de nazi’s en de Italianen onder Mussolini en werd veroordeeld voor oorlogsmisdaden. Een hele foute tattoo dus!

#VranjesOut
De vraag is of Vranjes na deze 48 uur nog een baan heeft. Een supportersgroep van Anderlecht zou willen dat hij vertrekt na zijn reactie op Instagram. Lees hier meer over de rel rondom Vranjes.

Vranjes is donderdagavond niet in de selectie opgenomen voor de Europa League-wedstrijd van Anderlecht tegen Trnava.

Make #VranjesOut go viral Anderlecht fans! #Anderlecht #aekaja @CouckeMarc pic.twitter.com/CXTBEChMtB