Anderlecht wint nipt van Standard Luik

BELGA

Brian Vesseur • 23:01, 01-10-2017 / Laatste Update: 13:30, 07-01-2024

Anderlecht heeft Standard Luik verslagen in de Belgische Jupiler Pro League. De landskampioen, voor de laatste keer met interim-coach Nicolás Frutos op de bank, won met 1-0 van de Luikse aartsrivaal. Henry Onyekuru maakte met zijn hoofd vlak voor tijd het enige doelpunt.

Anderlecht staat door de zege 7e met een achterstand van 9 punten op Club Brugge. De koploper won eerder zondag met 2-1 van AA Gent dat daardoor op de 14e plek blijft staan. De Brusselaars hebben wel evenveel punten als Antwerp, de nummer 6 in het klassement.

Vlak voor tijd

Het duel tussen Anderlecht en Standard leek lang op een scoreloos gelijkspel uit te draaien. Met een rake kopbal zette Onyekuru de thuisploeg in de 89e minuut alsnog op voorsprong. In blessuretijd kreeg invaller Valeri Loetsjkevitsj nog een grote kans op de gelijkmaker. De Oekraïner schoot de bal echter naast.