Anthony Modeste in tranen: cultspits scoort 3 minuten na zijn rentree ♥

Imago Sport

Robert Hüsken • 21:12, 15-02-2019 / Laatste Update: 17:44, 08-01-2024

Hij is terug. En hoe. Als in een sprookje. Pas drie minuten stond Anthony Modeste in het veld bij zijn rentree. En meteen prikte de Franse cultspits weer raak namens FC Köln. In tranen was de voetballer. En begrijpelijk. Want wat heeft hij een boel ellende meegemaakt.

Anthony Modeste viel in de 69ste minuut in bij de uitwedstrijd bij Paderborn. De Fransman kwam bij een stand van 0-1 het veld in voor Simon Terodde. Drie minuten later tikte hij slim de 0-2 tegen de touwen. Hij kon zijn tranen niet bedwingen en het uitvak ging los op dat bekende carnavalsnummer.

Gezeik

Modeste vertrok na zijn legendarische seizoen 2016/2017 van Köln naar China. Hij had Köln met 25 doelpunten naar de Europa League geholpen. Het jaar na zijn vertrek degradeerde de Duitse volksclub naar de 2. Bundesliga. Modeste was ongelukkig in China en wilde niets liever dan terugkeren naar Keulen. In november 2018 kwam hij terug, maar de FIFA wilde hem maar niet speelgerechtigd maken. Gezeik alom. Maar afgelopen donderdag gaf de FIFA dan EINDELIJK groen licht.

Een dag later kwam de droom van Modeste uit. Terugkeren met een zeer belangrijke goal. Köln kwam na 38 minuten op voorsprong door een fraaie goal van Jhon Cordoba.

Köln VERLIEST uiteindelijk nog

Vlak voor tijd scoorde Paderborn nog de 1-2 en in de 86ste minuut zelfs nog de 2-2. En in de 93ste minuut gebeurde het ongelofelijke: Paderborn maakte de 3-2 door een bekeken schot van invaller Marlon Ritter.