Antonio Conte is racisme in Italië spuugzat: ‘Men denkt alles te kunnen maken’ (video)

21 september 2019

In de Italiaanse Serie A staat zaterdag de Milanese derby op het programma. Voor Inter-trainer Antonio Conte was dit de gelegenheid om het racisme in de Italiaanse stadions aan te kaarten. De Italiaan is er helemaal klaar mee en vindt dat het zo snel mogelijk moet kappen.


"Alle beledigingen - niet enkel racisme – zijn een probleem", zei Conte op de persconferentie voor de derby. "Racisme bestaat in Italië en volgens mij wordt het steeds erger. Toen ik terugkeerde naar Italië kwam ik in een erg bitter klimaat terecht, erger dan vroeger. Dat is niet aangenaam."

Iedereen verantwoordelijk
"Wij zijn allemaal verantwoordelijk. Het is eenvoudig om racisme pas na de wedstrijd aan te kaarten. Maar er moet meer gebeuren, er is meer respect nodig. Wij moeten allemaal kritisch naar onszelf kijken. De nieuwe generatie denkt misschien dat racisme oké is", aldus Conte.

De coach komt zelf met een aantal mogelijkheden om racisme te verbannen uit de stadions. "We moeten een duidelijk signaal afgeven. Racisme en haat mogen we nooit toestaan. In Engeland was er sprake van een zero-tolerance-beleid. Hier moet hetzelfde komen. Mensen gaan hier naar het stadion en denken dat ze alles kunnen maken."