Argentijn Funes Mori scoort 2 keer voor Mexico in Gold Cup-duel met Guatemala

15 juli 2021

AP

De Argentijnse spits Rogelio Funes Mori heeft Mexico aan de 1e overwinning geholpen op het toernooi om de Gold Cup. De 30-jarige Funes Mori, die sinds vorig jaar voor Mexico mag voetballen, maakte in de Amerikaanse stad Dallas de eerste 2 doelpunten tegen Guatemala (3-0). Met Edson Álvarez (Ajax) en Érick Gutiérrez (PSV) stonden 2 spelers uit de Eredivisie in de basis bij de titelverdediger.


Mexico, dat 2 jaar geleden de vorige editie van de Gold Cup won, was het toernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied begonnen met een gelijkspel tegen Trinidad en Tobago (0-0). Oud-PSV’er Hirving Lozano liep in dat duel een hoofdblessure op en komt op dit toernooi niet meer in actie.

Debuut voor Argentinië
Funes Mori debuteerde in 2012 in een oefeninterland voor Argentinië, het land waar hij vandaan komt. Na een mislukt avontuur in Europa bij Benfica speelt de aanvaller sinds 2015 voor de Mexicaanse club Monterrey. Dankzij versoepelde regels van de FIFA mag Funes Mori sinds vorig jaar voor Mexico uitkomen als international.

El Salvador versloeg Trinidad en Tobago met 2-0 en is met 6 punten al zeker van een plek in de kwartfinales.