Arsenal dankzij Sanchez en Özil met de schrik vrij bij Middlesbrough (video's)

Martijn Baars • 00:51, 18-04-2017 / Laatste Update: 22:13, 12-12-2023

Arsenal heeft met heel veel geluk van Middlesbrough gewonnen. Dankzij Alexis Sanchez en Mesut Özil werd het 1-2. Middlesbrough was eigenlijk de hele wedstrijd de betere, maar verzuimde het overwicht uit te drukken in de score.

Marten de Roon leek al in de eerste helft een heldenrol te vervullen voor de thuisclub. Zijn goal werd alleen afgekeurd wegens buitenspel. En juist waar Middlesbrough de sterkste was, daar maakte Arsenal het heel sneaky af.

Vlak voor rust schoot Alexis Sanchez een vrije trap prachtig binnen: 0-1.

Verdiende gelijkmaker

Na rust was ook weer de thuisclub de betere. Alvaro Negredo maakte de verdiende gelijkmaker. Daarna was Middlesbrough ook een aantal keren dichtbij de voorsprong, maar hadden de spelers het vizier niet op scherp staan.

En dan is een oude voetbalwijsheid dat als jij niet scoort, de tegenstander dat wel doet. En dat gebeurde ook. Mesut Özil maakte 20 minuten voor tijd de 1-2.