Arsenal haalt het maximale uit oersaaie wedstrijd tegen Leicester City

admin • 22:25, 26-04-2017 / Laatste Update: 16:30, 05-01-2024

Arsenal heeft in een matige wedstrijd toch gewonnen van landskampioen Leicester City. In de slotfase werd het 1-0 voor de thuisploeg.

Arsenal had het meest te vertellen in het Emirates Stadium. Toch kwam de 1ste kans van de wedstrijd voor Leicester-spits Jamie Vardy. De Engelsman volleerde met links, maar net langs het doel van Petr Cech.

Mahrez

Daarna kreeg Riyad Mahrez een kans op een treffer. De Algerijn schoot van dichtbij hard op doel en terwijl het merendeel van de Leicester-aanhang al was begonnen met juichen kreeg de Tsjechische doelman toch een hand tegen de bal.

Arsenal vocht daarna terug en kreeg via Theo Walcott een geweldige mogelijkheid om de score te openen. Kasper Schmeichel kreeg in de 28ste minuut voor het eerst wat te doen en dat deed hij dan ook geweldig. Op slag van rust had hij geen antwoord op een uithaal van de Chileen Alexis Sánchez, maar zijn poging spatte uiteen op de lat.

Kwalitatief Uitermate Teleurstellend

Soms ziet er een wedstrijd op papier geweldig uit, maar valt het gigantisch tegen in het echt. Dat was het geval bij de ploeg van Arsène Wenger tegen die van Craig Shakespeare. In de 78ste minuut kwam de eerste mogelijkheid op een doelpunt. Shinji Okazaki brak door de defensie van de Gunners heen en probeerde uit te halen, maar zijn schot werd geblokkeerd.

In de 88ste minuut kwam de thuisploeg op heel gelukkige wijze op voorsprong. Nacho Monreal stond aan het einde van een veelbelovende aanval, maar schoot de bal waanzinnig slecht in. Via het enorme lichaam van Robert Huth belandde zijn inzet toch in het doel van Schmeichel en stond Arsenal op een voorsprong.

De ploeg van Wenger klimt door de overwinning naar de 6de plaats op de ranglijst. The Foxes staan 15de.