Arsenal hard onderuit tegen Rennes, Sevilla speelt gelijk en geen goals in Frankfurt

AFP

Bart van der Wijst • 21:49, 07-03-2019 / Laatste Update: 19:52, 12-12-2023

In tegenstelling tot de Champions League doen er bij de Europa League veel vreemde teams mee. Maar dat wil niet zeggen dat een avondje EL niet vermakelijk is. Integendeel. Deze donderdag was het weer Circus Europa League. Een overzichtje.

Om 18.55u werden 5 wedstrijden afgetrapt. Een verslag van verschillende wedstrijden.

Rennes veegt Arsenal van de mat

Alex Iwobi zette Arsenal na 4 minuten op een 0-1 voorsprong. Daarna begon echter alle ellende. Sokratis Papastathopoulos pakte een oliedomme rode kaart net voor rust. Uit die gegeven vrije trap knalde Benjamin Bourigeaud in 2 instanties heerlijk raak.

Na rust was er volop aanvallend geweld vanuit Stade Rennes richting het doel van Arsenal. Lang hield Petr Cech zijn ploeg op de been, maar uiteindelijk was hij kansloos toen Nacho Monreal de bal van richting veranderde en in eigen doel schoot. Enkele minuten voor tijd maakte Ismaila Sarr ook nog eens 3-1. Dat wordt een pittige opgave in Londen.

Slavia speelt brutaal gelijk tegen Sevilla

Al na 24 seconden lag de bal in het netje. Wie anders dan Wissam Ben Yedder schoot de bal tegen de touwen. Daar mocht de verdediging van Slavia Praag voor bedankt worden, want Ondrej Kudela ging gigantisch hard in de fout. En dat moet je natuurlijk niet doen met Ben Yedder in de buurt.

Halverwege de 1ste helft maakte oud-Twente-speler Miroslav Stoch op gelukkige wijze gelijk, maar lang kon Slavia daar niet van genieten. Munir El Haddadi knalde héérlijk raak na een ingestudeerde corner. De vaagste goal van deze Europa League kwam op naam van Alex Kral. Hij kreeg de bal op zijn schouder, wist niet waar die toen was en nadat 'ie omdraaide vloog de bal in de kruising: 2-2.

Na rust was Sevilla vele malen beter, maar Slavia hield knap stand. Zo krijgen we volgende week een spannende return in Tsjechië.

Er gebeurd van alles in Frankfurt, maar geen goals

Met een heerlijke sfeeractie kwamen de spelers van beide teams het veld op. De toon was dus gezet. Maar spektakel binnen de lijnen bleef uit. Wel kreeg Inter een goedkope penalty. Marcelo Brozovic ging achter de bal staan: MIS. Gerechtigheid dus.

Dat was het teken voor de thuisploeg om eens flink gas te geven. Met name na rust was dat het geval. Sebastien Haller leek zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar zijn goal werd - terecht - afgekeurd. Een minuut later schreeuwde het stadion om een penalty, alleen de ploeg kreeg er geen. In het restant van de wedstrijd wilde beide ploegen geen risico nemen, dus eindigde de wedstrijd zoals 'ie begon.