Arsenal komt op miraculeuze wijze terug van 3-0 achterstand

Robert Hüsken • 23:39, 03-01-2017 / Laatste Update: 11:52, 07-01-2024

Wat een brute wedstrijd. Arsenal kwam dinsdagavond terug van een 3-0 achterstand bij Bournemouth. Toch was het uiteindelijk niet genoeg. De Londense formatie speelde met 3-3 gelijk en verspeelde daarmee 2 dure punten.

Arsenal speelde vooral in de eerste helft echt dramatisch. Bournemouth kwam via Charlie Daniels en Callum Wilson (strafschop) op een 2-0 voorsprong in eigen huis. In de tweede helft leek Arsenal zich wat te herstellen, maar toch was het Ryan Fraser die namens Bournemouth de bal door de benen van Petr Cech schoof: 3-0. Met nog 20 minuten te spelen maakte Alexis Sanchez de 3-1. Zou het dan toch? Ja! Via Lucas Perez werd het 3-2 en daarna werd Francis van de thuisploeg met rood weggestuurd. Uiteindelijk was het Olivier Giroud die in de blessuretijd nog een punt redde voor Arsenal.

Uiteindelijk schiet Arsenal daar ook nog geen zak mee op. De ploeg staat nu 4de met 8 punten achterstand op koploper Chelsea, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Chelsea gaat woensdag op bezoek bij stadsgenoot Tottenham Hotspur. Bij Bournemouth speelde de Nederlander Nathan Aké de hele wedstrijd.

Overige uitslagen

Swansea City kwam dinsdag van de laatste plaats af. De club won op bezoek bij Crystal Palace met 2-1. De winnende goal van Angel Rangel was op aangeven van de Nederlander Leroy Fer. Stoke City was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Watford. Good old Peter Crouch maakte de 2-0.