Arsenal met pijn en moeite naar 3 punten op bezoek bij Bournemouth (video)

Sjors Tanis • 17:45, 25-11-2018 / Laatste Update: 04:46, 06-01-2024

Arsenal heeft op 25 november dan eindelijk de 1e overwinning van deze maand geboekt. De ploeg van de Spaanse coach Unai Emery won met 1-2 op bezoek bij Bournemouth, dat 8e staat in de Premier League.

Arsenal blijft 5e in de Premier League met 1 punt achterstand op Chelsea, dat gisteravond op Wembley met 3-1 verloor van nummer 3 Tottenham Hotspur. Arsenal heeft 5 punten meer dan Everton en 6 punten meer dan Manchester United, dat na het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen Crystal Palace gisteren 8e blijft.

Aubameyang met winnende treffer

Arsenal kwam vanmiddag na een halfuur spelen op voorsprong op Dean Court in Bournemouth dankzij een eigen goal van de Colombiaanse middenvelder Jefferson Lerma. Kort voor rust kwamen The Cherries weer op gelijke hoogte door een goal van de Noorse spits Joshua King. In de 69ste minuut maakte Pierre-Emerick Aubameyang de winnende goal voor The Gunners. De spits uit Gabon tikte een goede voorzet van de mee opgekomen linksback Sead Kolasinac koeltjes binnen.

Arsenal had eerder deze maand al gelijkgespeeld tegen Liverpool (1-1), Sporting Lissabon (0-0) en Wolverhampton Wanderers (1-1).