Arsenal thuis onderuit tegen Watford, titel ver weg

admin • 23:38, 31-01-2017 / Laatste Update: 10:04, 15-01-2024

Nummer 2 van de Premier League, Arsenal, moest dinsdagavond thuis winnen van nummer 14 Watford om nog enigszins aansluiting te houden op koploper Chelsea, maar dat is niet gelukt. Chelsea stond al 8 punten voor en speelde tijdens het eindsignaal van Arsenal - Watford nog tegen Liverpool.

Binnen een kwartier op 0-2

Arsenal keek binnen 15 minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Younes Kaboul opende de score en 3 minuten daarna had Troy Deeney al de 0-2 gemaakt.

Arsenal komt terug

Arsenal kwam in de 2e helft wel nog terug in de wedstrijd. Alex Iwobi schoot in de 58e minuut de 1-2 binnen op aangeven van Alexis Sánchez.

Veel meer balbezit

Ondanks dat Arsenal veel meer balbezit had, is het ze niet gelukt dat uit te buiten. Arsenal had namelijk maar liefst 65% balbezit. Ook de meer dan 5 minuten extra tijd mochten niet baten voor de Londenaren.

Derde plek

Arsenal zakt door het verlies naar de 3e plek op de ranglijst. Tottenham Hotspur komt dankzij een gelijkspel uit tegen Sunderland op eenzelfde aantal punten, maar heeft een iets beter doelsaldo.