Arsenal verslaat Leicester in krankzinnige seizoensopening (video's)

Proshots

Trevor Wagener • 00:40, 12-08-2017 / Laatste Update: 04:44, 07-01-2024

Arsenal is er na een spetteren duel in geslaagd de seizoensopener van de Premier League te winnen. In het eigen Emirates Stadium wonnen de mannen van Arsène Wenger met 4-3 in een krankzinnige wedstrijd Leicester City.

De wedstrijd in het noorden van Londen begon spectaculair en dat beloofde de standaard voor de avond te worden. Nieuwkomer Alexandre Lacazette, die zijn officiële thuisdebuut maakte, had maar 97 seconden nodig om Arsenal op voorsprong te schieten. Lang duurde de vreugde niet, want Shinji Okazaki trok de stand 3 minuten later gelijk.

We zijn vijf minuten onderweg in het nieuwe Premier League-seizoen en er is al twee keer gescoord! Lacazette deed het na anderhalve minuut 🔥 pic.twitter.com/dp67zkYDXA

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) 11 augustus 2017

Arsenal speelde aan de bal best aardig, maar stond achterin te pitten. Marc Albrighton profiteerde van een slordige pass van Rob Holding, trok zijn sprint door tot de achterlijn en leverde een puntgave assist af op Jamie Vardy: 2-1.

Dodelijke counters

Daar waar het 1e Wenger Out-bord werd gesignaleerd, hadden de fans van The Gunners 1 minuutje voor rust reden tot juichen. Met veel gepriegel zette Aaron Ramsey zichzelf vrij voor Kasper Schmeichel. De Welshman zag de meegelopen Danny Welbeck naast zich, was niet gierig en gaf de bal af. Welbz kreeg de bal onder zich, maar maakte wel 2-2 van de stand.

Na de pauze veranderde het spelbeeld. Arsenal wilde niet per se meer het spel continu maken en liet Leicester van hun eigen goal af komen. De snelle Vardy wist niet waar alle ruimte ineens vandaan kwam en profiteerde gauw genoeg. De Engels international zette de kampioen van 2016 10 minuten na de pauze op 2-3.

Ja hoor... daar is ie weer! Jamie Vardy zet Leicester opnieuw op voorsprong #arslei #ziggosport pic.twitter.com/zE1GADUw7I

Herboren

Nadat Okazaki naast kopte, maakte Arsenal haast, maar echte kansen werden niet meer gecreëerd, tot Arsenal 10 minuten voor het einde nog eens flink gas gaf en zelfs het Emirates erin ging geloven: In de 83ste minuut bezorgde Granit Xhaka een afgeslagen bal bij Ramsey, die faalde niet: 3-3.

2 minuten later had Lacazette zijn 2e goal op de pantoffel, maar Schmeichel redde knap op zijn inzet. Uit die corner die volgde, scoorde Arsenal alsnog. Niemand anders dan supersub Olivier Giroud, die flink gehinderd werd door de defensie, kopte de bal knap via het aluminium tegen de touwen.

Wat een wedstrijd! Arsenal draait het in twee minuten helemaal om! Giroud kopt de 4-3 achter Schmeichel ⚡ #arslei #ziggosport pic.twitter.com/zuXiE8r0sS