Arsenal walst in dolle 10 minuten over West Ham heen en wint weer eens

BSR Agency/PA Sports

Bart van der Wijst • 00:01, 10-12-2019 / Laatste Update: 04:28, 08-01-2024

Na 64 dagen heeft Arsenal ein-de-lijk weer eens een wedstrijd gewonnen in de Premier League. Met veel pijn en moeite werd stadsgenoot West Ham aan de kant gezet: 1-3. Dat gebeurde na een dolle 10 minuten, waarin Arsenal 3 keer wist te scoren.

Tot de 60ste minuut was het spel van Arsenal wederom gruwelijk slecht. De ploeg speelde zonder vertrouwen en wist zelfs geen enkele keren een bal tussen de palen te mikken. Aan de andere kant scoorde Angelo Ogbonna voor rust de openingstreffer: 1-0.

Kantelen!

Het 1ste schot tussen de palen van Arsenal was gelijk raak. En de 2de en 3de ook! Gabriel Martinelli bracht Arsenal langszij, recordaankoop Nicolas Pepé zette de Gunners op voorsprong en Pierre-Emerick Aubameyang bracht de zege in veilige haven.

Pellegrini out?

Interim-trainer Freddie Ljunberg boekte zo zijn 1ste overwinning en duwde collega-trainer Manuel Pellegrini verder in de problemen. West Ham United staat na 16 speelrondes op de 16de plek en dus net boven de streep. De geruchten gaan dan ook dat Pellegrini zijn koffers kan pakken.