AS Monaco verstevigt koppositie, Lille met El Ghazi en Kishna onderuit van PSG

Proshots

admin • 00:30, 08-02-2017 / Laatste Update: 18:06, 07-01-2024

AS Monaco heeft de marge van drie punten met naaste belager Paris Saint-Germain dinsdagavond in stand gehouden. De ploeg won met 2-1 bij Montpellier. PSG versloeg met de nodige moeite Lille met 2-1. Het verschil tussen de twee ploegen blijft hierdoor drie punten.

Monaco leidde voor rust al met 2-0 door doelpunten van de Pool Kamil Glik en de Fransman Kylian Mbappé. Vlak na rust bracht de Braziliaan Vitorino Hilton de achterstand van Montpellier terug, maar verder kwam de thuisclub niet. Bij de Monegasken werd twee minuten voor tijd de Braziliaan Jemerson met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Paris Saint-Germain opende in de zeventigste minuut de score door een treffer van Edinson Cavani. Vier minuten voor tijd kwam Lille op gelijke hoogte door een doelpunt van Nicolas De Preville. PSG leek dure punten te verspelen, maar in blessuretijd liet Lucas Moura zijn ploeg toch nog juichen.

Bij Lille maakten Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi hun opwachting. Kishna werd in de 71ste minuut gewisseld.