AS Monaco week na drama tegen PSG opnieuw hard onderuit, Marseille schittert (video’s)

21 april 2018

AFP

AS Monaco heeft opnieuw een gevoelige nederlaag moeten incasseren in de Franse competitie. Een week na de forse afstraffing bij Paris Saint-Germain (7-1) ging de nummer 2 van de Ligue 1 ook flink onderuit bij Guingamp: 3-1. Monaco speelde zo'n 70 minuten met een mannetje minder.


Douchen
De Braziliaanse verdediger Jemerson werd met rood van het veld gestuurd nadat hij hands had gemaakt in het eigen 16-metergebied. Jimmy Briand benutte de strafschop. Étienne Didot maakte er 2-0 van, kort na rust tekende Marcus Thuram, het zoontje van voormalig topverdediger Lilian, voor de 3e treffer van Guingamp. Monaco deed na een uur spelen nog wel iets terug via Almamy Touré, maar verder kwamen de 10 van trainer Leonardo Jardim niet:


Miljoenenbal-kansen?
De kampioen van vorig seizoen, die de titel vorige week moest afstaan aan PSG, heeft nu nog maar 1 punt voorsprong op Olympique Lyon en Olympique Marseille. De nummer 2 van de Ligue 1 plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer 3 gaat de voorrondes in. Marseille won eerder op zaterdag met 5-0 van Lille: