AS Roma blijft druk op Juventus zetten met nieuwe overwinning

AFP

Brian Vesseur • 19:23, 09-04-2017 / Laatste Update: 14:06, 07-01-2024

AS Roma heeft zondag de 4e achtereenvolgende overwinning in de Serie A geboekt. De ploeg van de Nederlandse middenvelder Kevin Strootman was met 0-3 te sterk voor Bologna. Zo houden ze 6 punten achterstand op Juventus.

De koploper in de Italiaanse voetbalcompetitie, op weg naar de zesde landstitel op rij, had zaterdag Chievo al met 2-0 verslagen.

Strootman deed de hele wedstrijd mee. De oud-PSV'er kreeg twintig minuten voor tijd een gele kaart.

Weer Dzeko

Roma leidde bij rust al met 2-0 door doelpunten van Federico Fazio en Mohamed Salah. Topscorer Edin Dzeko maakte in de 75e minuut de 0-3. De aanvaller heeft dit seizoen in de competitie 24 keer gescoord. De Belg Thomas Vermaelen, voormalig speler van Ajax, kwam in de 78e minuut als invaller in het veld.