AS Roma de sterkste in Derby van Rome

ProShots

admin • 20:56, 18-11-2017 / Laatste Update: 21:21, 12-12-2023

AS Roma mag zich de beste van Roma noemen. In de stadsderby was de thuisploeg met 2-1 te sterk voor Lazio dankzij goals van Perotti en Nainggolan.

Op voorhand was de Derby van Rome al superinteressant. Zowel AS Roma als Lazio waren in topvorm en rijgden de ene na de andere overwinning aaneen. Daarnaast was het ook de ontmoeting tussen Oranje-internationals Kevin Strootman en Stefan de Vrij. Beide speelden de hele wedstrijd in het Stadio Olimpico.

Kansen spaarzaam

Het regende bepaald geen kansen. De spaarzame hoogtepunten zorgden dan ook niet voor goals in het eerste bedrijf. Ondanks dat Ciro Immobile na iets meer dan een minuut scoorde, bleef het 0-0. De Serie A-topscorer stond namelijk buitenspel.

Ineens goals

Na de rust kwam het duel wel lekker op gang. Diego Perotti en Radja Nainggolan brachten de thuisploeg snel op 2-0. De wedstrijd leek daarmee al snel beslist. Maar in de Derby Della Capitale weet je het maar nooit. Zeker niet toen Ciro Immobile de bezoekers terug in de wedstrijd bracht door een penalty te verzilveren. Verder dan dat kwam Lazio niet.

Door de overwinning wipt AS Roma over de stadsgenoot heen. De ploeg van trainer Eusebio Di Francesco heeft nu 30 punten uit 12 wedstrijden. Dat betekent dat het er 2 meer heeft dan Lazio, dat 3de staat. Aanstaande donderdag krijgt Lazio in de Europa League Vitesse op bezoek.