AS Roma verliest met Kluivert en Karsdorp in de basis 2e duel onder Ranieri

EPA

Sjors Tanis • 21:47, 16-03-2019 / Laatste Update: 10:29, 12-12-2023

AS Roma heeft zijn 2e wedstrijd onder coach Claudio Ranieri verloren. SPAL was in Ferrara 2-1 te sterk voor de Romeinen, die maandag de rentree op de bank van Ranieri vierden met een zege op Empoli (2-1).

Roma blijft 5e op 3 punten van Internazionale, dat morgen de derby speelt tegen AC MIlan. SPAL heeft door de zege afstand genomen van de degradatieplekken.

Kluivert in rust naar kant

Mohamed Fares had de thuisploeg halverwege de 1e helft op voorsprong gebracht. Pas in de 2e helft kon AS Roma iets terug doen. Uit een strafschop maakte Diego Perotti gelijk. Justin Kluivert, die net als Rick Karsdorp in de basis begon, was al in de rust gewisseld. Karsdorp werd 10 minuten voor tijd naar de kant gehaald door Ranieri.

SPAL kreeg na een uur eveneens een strafschop, na een overtreding op Andrea Petagna. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en schoot zijn ploeg vanaf 11 meter naar de winst in eigen huis.