AS Roma verspeelt dure punten tegen Atalanta

Martijn Baars • 16:59, 17-04-2016 / Laatste Update: 17:32, 05-01-2024

AS Roma heeft dure punten laten liggen in de strijd om directe plaatsing voor de Champions League. Op bezoek bij Atalanta kwamen de Romeinen nog terug tot 3-3, maar toch profiteerden ze niet optimaal van het verlies van Napoli van zaterdag.

Roma begon flitsend aan de partij en na een half uur stond het 2-0 dankzij Lucas Digne en Radja Nainggolan. De ruststand was echter 2-2, doordat Marco D'Alessandro en Marco Borriello scoorden namens de ploeg uit Bergamo. Borriello maakte na de rust vrij snel zijn tweede en dat leek beslissing.

Uitgerekend vedette Francesco Totti, die bij Roma uit de gratie is geraakt en opnieuw genoegen moest nemen met een invalbeurt, maakte de gelijkmaker met nog vijf minuten te gaan.

Roma staat nu vijf punten achter op Napoli (tweede) met nog vijf wedstrijden te gaan. De tweede plek in Italië geeft recht op een ticket voor de Champions League.