AS Roma walst in eerste helft over Sassuolo heen, maar wint 'slechts' met 4-2 (video)

Bart van der Wijst • 22:25, 15-09-2019 / Laatste Update: 07:50, 07-01-2024

AS Roma heeft het nagelaten om een monsterscore neer te zetten tegen Sassuolo. In eigen huis werd met 4-2 gewonnen, nadat het bij rust al 4-0 voor de Romeinen stond. Het betekende de 1ste zege voor AS Roma dit seizoen, waar Justin Kluivert wist te prikken.

Hij begon vanavond weer in de basis bij AS Roma, dat tot zondagavond slechts2 punten uit 2 competitiewedstrijden had, na gelijke spelen tegen Lazio en Genoa.

Swingen voor rust...

Het voetbalfeest begon al na 2 minuten, toen AS Roma een penalty kreeg na een overtreding van Federico Peluso, maar na tussenkomst van de VAR werd die beslissing teruggedraaid. In de 12de minuut werd het dan toch 1-0 door Bryan Cristante, die een hoekschop binnenkopte.

Het ging maar door in Stadio Olimpico, want 5 minuten na die openingsgoal werd een treffer van Sassuolo afgekeurd. In het vervolg liep AS Roma vervolgens hard weg bij de tegenstander, door doelpunten van Edin Dzeko en debutant Henrikh Mkhitaryan (deze zomer overgekomen van Arsenal) stond het na 21 minuten al 3-0. Kluivert zorgde in de 33ste minuut voor de 4-0.

Check hier alle goals van Roma!

... inkakken na rust

Wie dacht dat AS Roma na de pauze zou uitlopen naar een monsterscore, kwam bedrogen uit. Sterker nog: de thuisploeg liet de bezoekers nog bijna terugkomen. Domenico Berardi maakte kort na rust met een heerlijke vrije trap de 4-1, nadat Kluivert werd gewisseld was de spits van Sassuolo ook goed voor de 4-2.

Verder kwam Sassuolo echter niet, waardoor Kluivert en co voor het eerst dit seizoen 3 punten mogen bijschrijven.