Sevilla-trainer Berizzo vertelde spelers in de rust dat hij kanker heeft

admin • 12:30, 22-11-2017 / Laatste Update: 15:23, 07-01-2024

Wie dinsdagavond de Champions League-pot heeft gezien tussen Sevilla en Liverpool zag de Spanjaarden een dikke comeback maken van een 3-0 achterstand: 3-3. Wat blijkt nu? Sevilla-trainer Eduardo Berizzo lijdt aan prostaatkanker en vertelde dit in de rust van de wedstrijd aan zijn spelers. Wat resulteerde in een ongekende comeback.

De meesten zullen denken dat het niet het meest ideale moment is om je spelers zulk heftig nieuws te vertellen, maar blijkbaar pakte het bij Sevilla goed uit. Het verklaart ook het gigantische feest dat de Spanjaarden vierden na de gelijkmaker, en na het fluitsignaal. Allemaal om hun trainer Berizzo een hart onder de riem te steken.

'Geen fout die niet opgelost kan worden'

,,Ik zei tegen ze dat ze met hun ziel moesten spelen, en dat er geen fout bestaat die niet opgelost kan worden. Ze moesten met al hun trots het veld op stappen en zorgen dat er zo snel mogelijk een doelpunt zou vallen, om de achterstand recht te zetten", zei Berizzo na afloop tegen The Sun. Hij raakte hiermee blijkbaar echt een gevoelige snaar bij de spelers, want daarna gingen ze als de brandweer.

Ever Banega

,,We moesten na de rust met een andere mentaliteit het veld op, voor onze fans én voor onze coach. Hij is het beste voorbeeld voor ons allemaal. We zullen hem altijd steunen", zei Ever Banega na de wedstrijd. Dat de spelers dol zijn op hun trainer bleek uit de manier waarop de gelijkmaker werd gevierd. Ze renden op Berizzo af en vlogen hem massaal om de nek.

Berizzo wordt binnen nu en een aantal dagen geopereerd en verwacht wordt dat hij helemaal zal herstellen.