Aston Villa walst ondanks superbegin over C-keus Liverpool heen

Bart van der Wijst • 00:09, 18-12-2019 / Laatste Update: 10:43, 07-01-2024

Aston Villa heeft zich als 1ste geplaatst voor de halve finales van de League Cup. De ploeg uit Birmingham walste over Liverpool heen en won met 5-0. Dat lijkt een geweldige prestatie, maar dat is in realiteit minder. Liverpool speelde namelijk met een C-keus omdat het woensdag op het WK voor clubs speelt.

De ploeg van Liverpool, gemiddeld 19 jaar, 6 maanden en 3 dagen oud, begon subliem op Villa Park, maar wist niet te scoren. Ze kregen veel kansen, alleen doelman Ørjan Håskjold Nyland hield er alles uit.

Verzet gebroken

Niet lang na de gemiste kansen was het 1-0. Een voorzet uit een vrije trap van Conor Hourihane vloog zonder dat iemand hem aanraakte in het doel. Een eigen doelpunt van Morgan Boyes en 2 goals van Jonathan Kodjia zorgden voor een 4-0 ruststand. Dat was redelijk tegen de verhouding in. Na rust deed Villa het wat rustiger aan en scoorde alleen Wesley nog in de 90ste minuut.

Qatar

Liverpool speelde met het jongste team in de 127-jarige historie van de club. De club had geen andere optie, omdat Jürgen Klopp ervoor koos om zijn complete selectie mee te nemen naar Qatar. Daar speelt de winnaar van de Champions League woensdag (17.30 uur) in de halve finale van het WK voor clubs tegen het Mexicaanse CF Monterrey. Bij winst wacht in de finale komende zaterdag de confrontatie met het Braziliaanse Flamengo, de winnaar van de Copa Libertadores.

De 17-jarige verdediger Sepp van den Berg uit Zwolle deed vanavond de hele wedstrijd mee bij Liverpool. Zijn Amsterdamse leeftijdsgenoot, die naast hem in de Liverpool-defensie stond als rechtsback, viel in de 82ste minuut uit met een blessure. Anwar El Ghazi bleef de hele wedstrijd op de bank bij Aston Villa.