Atalanta doet uitstekende zaken, 'vriendschappelijk potje' Parma-Sampdoria eindigt in 3-3

Martijn Baars • 19:32, 05-05-2019 / Laatste Update: 17:30, 08-01-2024

Atalanta Bergamo blijft voorlopig 4e in de Serie A. De ploeg van Oranje-internationals Hans Hateboer en Marten de Roon won zondag in Stadio Olimpico in Rome met 1-3 van nummer 8 Lazio.

Atalanta Bergamo staat nu op 62 punten na 35 wedstrijden. Dat zijn 4 punten meer dan nummer 5 AS Roma, dat later nog de uitwedstrijd bij Genoa speelt.

Duvan Zapata

Lazio-middenvelder Marco Parolo zette de thuisclub na 3 minuten spelen nog op voorsprong, maar daarna greep Atalanta al snel de controle in Rome. Duván Zapata maakte halverwege de eerste helft de gelijkmaker namens Atalanta. Het was voor de Colombiaanse spits alweer zijn 22ste goal van dit seizoen in de Serie A.

Internationals

Via goals van de Belgische linksback Timothy Castagne en de Albanese verdediger Berat Djimsiti liep Atalanta in de 2e helft uit naar een 1-3 overwinning, waarmee de club uit Bergamo lijkt af te koersen op de 1e plaatsing voor de Champions League in de clubhistorie. Oranje-internationals Hans Hateboer en Marten de Roon deden opnieuw de hele wedstrijd mee, de Belg Timothy Castagne kreeg op de linkerflank de voorkeur boven Robin Gosens.

Bekerfinale

Lazio en Atalanta staan op woensdag 15 mei opnieuw tegenover elkaar in Stadio Olimpico in Rome, dan in de finale van de Coppa Italia.

Quagliarella

De wedstrijd tussen de bevriende clubs Parma en Sampdoria eindigde in een 3-3 gelijkspel. De 36-jarige spits Fabio Quagliarella maakte 2 goals voor Sampdoria, waarmee hij zijn seizoenstotaal naar 25 goals bracht. Daarmee staat hij 3 goals voor op Atalanta-spits Duván Zapata en 4 op Cristiano Ronaldo, die vrijdagavond tegen Torino zijn 601ste goal uit zijn clubloopbaan maakte.

Mooie comeback Sassuolo

Nummer 10 Sassuolo speelde na een 0-2 achterstand met 2-2 gelijk tegen Frosinone, dat al gedegradeerd was uit de Serie A.