Atalanta opent dankzij Nederlandse goals het Serie A-seizoen met lekkere zege

REUTERS

Martijn Baars • 19:28, 26-09-2020 / Laatste Update: 21:59, 07-01-2024

Atalanta Bergamo is het Serie A-seizoen begonnen met een overwinning. Op bezoek bij Torino maakte Sam Lammers in de 85ste minuut zijn debuut, toen Marten de Roon en Hans Hateboer al van doorslaggevend belang waren geweest met treffers: 2-4.

Atalanta mocht de nieuwe campagne, vanwege de Europese verplichtingen aan het einde van het afgelopen seizoen, een week later openen dan de meeste ploegen. Torino had wel al gespeeld. Het verloor de openingswedstrijd bij Fiorentino, maar opende in het eigen Stadio Olimpico Grande Torino wel al snel de score via spits en aanvoerder Andrea Belotti. 10 minuten later stond het 1-2 voor Atalanta, na fraaie goals van Alejandro Gomez en Luis Muriel.

Goals van Nederlanders

Nog voor rust vergrootte Hateboer het gat naar 2 toen hij op rechts meeliep, niet gedekt werd en binnen kon schieten. Het spel was echter pas amper een minuut hervat toen Torino via opnieuw Belotti de aansluiting weer vond. Des te belangrijker was de treffer van De Roon in de 55ste minuut, met links in de verre hoek: 2-4.

Debuut Lammers

In het restant van de wedstrijd kwam de voorsprong niet meer in gevaar, waardoor Gian Piero Gasperini alle ruimte zag om de voor 10 miljoen euro van PSV overgekomen Lammers zijn 1e minuten in het shirt van Atalanta te gunnen.